Следвайте Гласове в  Кандидатът за министър-председател, предложен от ГЕРБ-СДС, проф.

...
Следвайте Гласове в  Кандидатът за министър-председател, предложен от ГЕРБ-СДС, проф.
Коментари Харесай

Кандидатът за премиер към парламента: Нека любовта към България днес надделее!

Следвайте " Гласове " в 

Кандидатът за министър-председател, препоръчан от ГЕРБ-СДС, проф. Николай Габровски показа проектокабинета си пред народните представители.
В опит да отвори " врата и път към помиряване и разсъдък " той описа пред народните представители притчата за двете дами, които твърдели пред цар Соломон, че са майки на едно и също дете.

" Нека любовта към България през днешния ден надделее, дано запазим родината си и дружно да преодолеем бедата, в която сме изпаднали, и дано тази обич, която всеки от нас таи в себе си, надделее над чисто егоистичното ", настоя той.
По думите му, изказванията за огромен късмет за сформиране на държавно управление със идващ мандат са подвеждащи и манипулативни.
" Най-голям късмет имаме тук и в този момент. И в случай че го пропуснем, ще останем в ръцете на случайността и подмолните сделки ", безапелационен бе той.

В словото си пред Народното събрание професорът означи, че надвисналата злополука би трябвало да бъде решена с общи старания, тъй като рискуваме да останем затворени в лоното на популизма, борбата и тяснопартийния интерес.
" Ролята ми беше да се откъснем от тяснопартийното и да се премине към експертното, прагматичното, професионалното ", добави Габровски и изясни, че от този принцип се е водил при избора на претендентите за министри.
Според него в този миг България има потребност от държавно управление и работещ парламент.
" Това е най-сигурната антикризисна мярка и антиинфлационна стъпка, единственият метод да се приближим към Шенген и еврозоната ", счита претендентът за министър председател.
Той предвижда, че вместо битка с дълговата рецесия и икономическата криза, ще се хвърли страната в пропастта на спиралата от избори.
Пред депутатите Николай Габровски даде обещание, че в случай че държавното управление му бъде определено, ще осъществят бързи и ефикасни антикризисни ограничения:
-  условия за разрастване на икономическия и теоретичен потенциал;
-  консенсус за конституционни промени;
-  ключови промени, в това число посредством проекта за възобновяване и развитие;
-  дипломатически старания за Шенген'
-  ангажиране на целия капацитет за присъединение към еврозонята;
-  енергийна независимост;
-  увеличаване на отбранителните качества в границите на НАТО и рационализация на армията.
Източник: БНР
 
 
 
 
 
 
14 Дек 20221614 Дек 20229814 Дек 2022119914 Дек 20222814 Дек 202282314 Дек 2022338КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022222109 Дек 202257908 Дек 202281924 Sep 20223387
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР